Despre Balada Mioriţei – Putin altfel

Florin Chilian/ mai 29, 2020/ Blog, Editoriale, Stiri/ 7 comments

Despre Balada Mioriţei – Putin altfel.

Dupa 1989, vreme de cateva zeci de ani, trei zeci si ceva pana acum, in media romaneasca nu a fost si nici nu cred ca va fi permis sa se stie ca am avut, ca avem doi creatori romani extrem de bine plasati intr-un „clasament al vanzarilor”, clasament al succesului care ar fi putut orienta, in cazul in care era cunoscut pe scara larga, preferintele Romanilor.

Primul este Tudor Gheorghe – Cel mai bine „vandut” artist Roman de dupa 1989 si al doilea este Pavel Corut – Cel mai „vandut” si de succes implicit scriitor de dupa epoca ceausista. Amandoi cu milioane de unitati vandute sie ca vorbim despre muzica sau carti.

Poate ca nu este chiar de trecut cu vederea telefonul ambasadorului SUA din 10 martie 1993 catre domnul Pavel Corut prin care acesta solicita scriitorului roman zece exemplare din cartie dumnealui, scrise pana atunci in seria Octogonul.

Concluziile le trageti voi.

Fiecare dintre noi aven crezurile si credintele noastre. Nu este treaba mea sa judec sau sa justific in fata nimanui aceste lucruri, doar ca va propun o interpretare macar „neconventionala” a ceva ce mie imi dadea mereu cu virgula si anume Balada Miorita.

Va propun un pasaj care Pavel Corut vorbeste despre Balada Mioritei in cartea sa „Dincolo de frontiere”.

Este posibila aceasta viziune, este adevarata sau eronata?! Voi sa decideti. Minte deschisa si fuflete curate sa aveti!

„Perfecţiunea fără seamăn a acestei balade m-a făcut s-o studiez ca pe o istorie galactică, ca pe un mit primordial al omenirii. Descoperirile sunt cu adevărat interesante.

Biblicul păstor Abel, iubit de Dumnezeu, este ucis de fratele său Cain, agricultorul, dintr-o pornire de gelozie. Geticul baci moldovean, definit numai prin profesie şi zona de origine, este în pericol de a fi ucis de către tovarăşii săi, bacii ungurean şi vrâncean. Balada nu indică numele baciului moldovean şi nu întâmplător: numele său este o taină cunoscută numai de iniţiaţi.

Aşa cum numele dumnezeului ebraic era ascuns sub denumiri indirecte, de tipul El, Cel care este etc. Deşi Mioriţa pare să indice uciderea baciului moldovean, din conţinutul baladei nu rezultă ca faptul în sine să se fi produs. Ea cuprinde numai un fel de testament al moldoveanului, transmis verbal către una dintre mioare. Nu către oarecare, ci către una năzdrăvană, care putea înţelege ce era de înţeles. Logica şi bunul simţ ne îndeamnă a crede că, după transmiterea dorinţelor testamentare, baciul moldovean şi-a luat toate măsurile pentru a supravieţui, graţie calităţilor sale de excepţie. Asta rezultă cu necesitate din faptul că era „mai ortoman”, (foarte posibil octoman), adică un om purtând ca atribute două din cele patru silabe sacre (OM şi MAN).

Nu numai atât: balada îl arată drept moldovean, adică purtător al silabaei MO care indică descendenţa sa din Zeul Mocşei – Zamolxis. Mai mult, a treia silabă sacră, HUM, apare implicit, deoarece în credinţa populară a românilor, Constelaţia Ciobanului este Orionul, care are forma literei H. Din această constelaţie fac parte stelele Betelgeusa, Belatrix, Rigel, Saif, Almitam, Almitak, Mintaka. Şapte stele, exact cifra considerată sacră de către majoritatea credinţelor. Materialiştii au încercat să explice legenda biblică printr-o alegorie a dezvoltării sociale: triburile de agricultori (Cain) au luat locul triburilor de păstori (Abel).

Sunt curios cum vor explica Mioriţa. Şi ce vor spune la adresa păstorului moldovean, cu şapte stele în trup, cu trei dintre cele patru silabe sacre în numele său ascuns şi cu silaba MO, derivată din Zeul Mocşei-Zamolxis.

[…]Mă trag din Zeul Morţii!

Pe mine mă poate ucide numai Dumnezeul strămoşilor noştri! OM-MANI-PADME-HUM!

Zamolxe era şi Zeul Morţii (Mocşei)

[…] Am încercat să înţeleg ce legătură ar putea fi între păstorii cunoscuţi: baciul moldovean, Orion şi Abel constatind că majoritatea religiilor desemnează pe Dumnezeu şi slujitorii săi ca fiind păstori spirituali ai omenirii.

Am intuit că Mioriţa prezintă cifrat o confruntare similară celei descrise de Enoh în cartea sa (inclusă parţial în Biblie). Păstorul din constelaţia Orion, devenit în baladă moldovean, purtând în numele său secret trei silabe sacre tradiţionale (OM-MAN-HUM) precum şi silaba MO – derivată de la Moş, Mocşa (Ţara de dincolo de moarte), Zamolxe este confruntat de către doi asasini, tot păstori şi ei, vrâncean şi ungurean.

Silaba comună celor doi presupuşi asasini este ur (vr), care desemnează un antic oraş mesopotamian – Ur – (mileniul 3-1 înainte de Cristos), devenit capitala Sumerului. De aici încolo, Mioriţa a început să-şi arate tainele. Mult timp s-a considerat că istoria omenirii civilizate începe cu Sumerul. Există şi o carte cu acest titlu, Istoria începe la Sumer, scrisă de S.N. Kramer. Descoperirile din ultimele decenii au infirmat această teorie, demonstrând formarea arienilor în zona Carpaţilor.

Tăbliţele de la Tărtăria (Ardeal) mai vechi decât cele din Sumer cu circa un mileniu, au fost apreciate de mulţi savanţi drept cele mai vechi scrieri din lume. Istoricul american Paul Mac Kandrick a scris şi o carte pe această temă, Pietrele dacilor vorbesc. Probele istorice atestă faptul că civilizaţia militară a Sumerului a migrat din zona carpatină prin mileniul 3 înainte de Cristos.

Pe baza acestor da’te şi a baladei Mioriţa îmi permit să emit o ipoteză. Luptătorii din tribul hiperborean Ur au încercat să învingă şi să jefuiască cetatea tribului hiperborean Mol. Nu mai e un secret pentru nimeni că Moldava înseamnă cetatea (dava) lui Mol. De asemenea, cuvântul ortoman este pur geto-dacic, lipsind din limbile altor popoare (latină, slavă, ungară etc.) Lupta a decurs dur, fiind câştigată de păstorii din Mol conduşi, probabil, de un păstor ortoman (erou civilizator, extraterestru, zeu?) a cărui forţă rezida în conexiunile cu constelaţia Orion (H) – numită de geţi şi Constelaţia Ciobanului, precum şi în atributele enunţate anterior. Cunoscând deja faptul că civilizaţiile sumeriene, tibetane, indiene, iraniene au migrat din Carpaţi, odată cu miturile primordiale locale, putem afirma că mitul biblic, mult mai recent, s-a inspirat, culmea! – din balada Mioriţei, prezentând uciderea păstorului Abel de către fratele său Cain, într-o manieră uşor deformată, într-adevăr, triburile hiperborene Mol şi Ur erau înrudite, poate chiar coborâtoare din doi fraţi. învinşii din Ur au migrat până în Sumer Această ipoteză trebuie adâncită deoarece ridică noi ipoteze, dintre care cea mai interesantă îmi pare posibilitatea naşterii mitului biblic pe teritoriul românesc, a migrării sale în Sumer (prin Ur) şi preluării ulterioare de către evrei. în sprijinul acestei ipoteze stau mai multe scrieri greceşti antice, care susţin că în Hiperborea era paradisul şi leagănul credinţelor.

[…]

Roşu, galben şi albastru. Adică, exact culorile din tricolorul dacic, preluat de români. Iniţial, culorile reprezentau o realitate astronomică – răsăritul Soarelui – indicând de sus în jos – roşul Soarelui, galbenul Cerului luminat de Soare şi albastrul Cosmosului îndepărtat.

Ulterior, culorile au fost plasate pe verticală şi nu întâmplător! Dar această orientare reprezintă o mare taină a neamului, pe care nu trebuie să o cunoască toată lumea.” Pavel Corut

 

Colț de Lup – Descîntec/ Arr. For Voice & Strings Quartet
Muzica si text Florin Chilian

Colț de Lup – Haită nebună
Urlă noaptea după Lună
Colț de Lup pe quintă spartă
Urlă nopțile la Soartă

Sus în taina Stelelor – Luna!
Lângă strunga Viselor- Zâna!
Ciob de Rouă risipit
Ursitoarele-au ursit

Floare galbenă de Rai
Floare galbenă de Rai

În pădurea Magului
Sub crucea destinului
Lupii Albi cu colți de ger
Frații mei dintr-un alt Cer

Îmi botează frații Lupi – Luna!
Frații mei de sânge rupți – Zâna!
Se desfac blestemele
Se sfințesc Destinele

 

Îmi botează frații Lupi – Luna!
Frații mei de sânge rupți – Zâna!
Se desfac blestemele
Se sfințesc Destinele

Share this Post

About Florin Chilian

În anul 1985, participând ca spectator la un concert Valeriu Sterian și Compania de sunet, în a cărui deschidere cânta Doru Stănculescu cu a sa melodie Shambala, se simte atras de înțelesurile acelei melodii care îi va schimba viața. Decide să renunțe la cariera sportivă și să învețe să cânte la chitară. Omul care i-a îndrumat primii pași în muzică a fost un prieten din copilărie, Marcel Condruz, care l-a învățat primele acorduri de chitară.[1][2] În cadrul liceului Matei Basarab a facut parte din brigada artistică. Apoi a înființat formația Rubin, participând ca voce și chitară, alături de Mirela Păun(voce și chitară), Adrian Năstase(chitară bas), Dan Cimpoieru(baterie). Cu Rubin și brigada artistică a câștigat Premiul I la Festivalul Național „Cîntarea României” între anii 1984 și 1987.[1][3] După treapta a 2-a, în 1985 și după renunțarea la sport, pentru a își asigura traiul s-a angajat ca tehnician la Valeriu Sterian.[1][3] Primul său concert solo pe o scenă a fost în 1986 la Clubul Universitas. Atunci Mircea Vintilă i-a împrumutat chitara sa în cadrul unui concert Mircea Vintilă și Valeriu Sterian.[2] În 2001, la 33 de ani, cu prețul unor mari sacrificii financiare personale, reușește să își lanseze primul album „Iubi - Interfața la realitate” care inițial a fost refuzat de toate casele de discuri din România. În cele din urmă reușește să îl pună pe piață cu ajutorul lui Romulus Arhire, la casa de discuri Soft Records. Albumul este foarte bine primit de publicul din zona underground. Cu ajutorul benevol al unui om pe care urma să-l cunoască după mulți ani (Teodorescu Alexandru a.k.a. „Oase” din Buzău ) albumul a devenit foarte cunoscut în lumea underground, Florin Chilian fiind solicitat pentru primul său concert ca artist profesionist în București în anul 2002. Totuși albumul, la epoca sa, nu a fost difuzat de rețelele de radio și televiziune. El conține hiturile „Iubi” și „Chiar dacă”. În 2004 semnează un contract cu casa de discuri Roton iar în luna septembrie a aceluiași an lansează cel de-al doilea album „Zece Porunci, raport despre starea națiunii, 1989-2004. Primul pas”, album ce conține hit-ul „Zece”. Albumul este bazat pe interpretarea muzical-laică a celor 10 Porunci biblice, Florin Chilian fiind primul și singurul om care a pus Cele zece porunci pe muzică, de 2000 de ani încoace. Timp de 4 ani, rețelele de radio și televiziune au refuzat difuzarea melodiei „Zece” pe motiv ca acest tip de muzică, doar voce și pian, „țineau de secolul XVI”.[5] Aceasta până când Giovanni Francesco, managerul canalului MTV România, a decis să difuzeze melodia „Zece” cu riscul de a-și pierde funcția. Succesul a fost instantaneu, melodia Zece ajungând pe prima poziție a topurilor MTV pentru o lungă perioadă de timp. Piesa „Zece” a reușit pâna la urmă să fie difuzată pe toate canalele de radio și TV iar pe YouTube este prima melodie românească ce a reușit să facă primul milion de vizualizări și să atingă ulterior peste 10 milioane de vizualizări.[5] Artistului i se conferă „Discul de aur” și „Discul de platină” pentru vânzari de către casa de discuri Roton.[6] În 2007 reediteaza primul album „Iubi - Interfață la realitate” și, la o lună de la lansare, i se conferă „Discul de aur” și „Discul de platină” pentru vânzări de către casa de discuri Roton.[7][8][9] În iunie 2010 lansează cel de-al treilea album „Autistul, nu-l mai goniți pe Brâncuși!”, album care în scurt timp atinge un nivel record de vânzari. Artistului i se conferă „Discul de aur” și „Discul de platină” pentru vânzări de către casa de discuri Roton. [10] În anul 2015 reziliază contractul cu Roton. Își creează propria casă de discuri cu ajutorul artistei Alina Manole. În 2017, lansează albumul „Pre@Clasic” la editura „Luna PR & Events”.[11] Pre@Clasic este o reinterpretare a muzicii clasice, albumul fiind gândit și scris în totalitate pentru cvartet de corzi - muzică de cameră și voce. Prin acest album, el inventează un nou gen muzical ce îmbină pop-ul cu muzica preclasică.[12][13] Între anii 2005-2009, la sugestia lui Florian Pittiș, a prezentat la Radio România Tineret o emisiune tip talk-show.[14] Între anii 2007-2009, la invitația lui Marius Tucă, a avut propria rubrică în Jurnalul Național, semnând săptămânal un editorial.[15] A mai semnat editoriale în ziarul Cotidianul. Florin Chilian este cunoscut drept unul dintre artiștii români care s-a implicat activ și constant în numeroase acte de caritate, mare parte din câștigurile obținute prin muzică fiind donate celor care aveau nevoie.[16][16] [17] [18] [19] [20][21] Pentru totalitatea operelor sale muzicale este compozitor, textier și interpret.[22] Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și din Marea Britanie.[23]

7 Comments

  1. Doctorița nemțoaică Katrin Korb despre manipularea covid
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=133&v=Dje8H7_ciTs

  2. https://medium.com/@JohnPospichal/questions-for-lockdown-apologists-32a9bbf2e247

  3. https://www.zerohedge.com/news/2020-07-01/great-news-most-prosperous-nation-earth

    https://www.zerohedge.com/crypto/under-new-law-cryptocurrency-could-become-illegal

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/legislation-to-force-testing-or-bar-you-from-the-public/

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/vaccines-corruption/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/pharmaceutical-companies-buying-immunity/

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/disease/vaccines-that-change-your-dna-gates-italian-experiment/

    https://scienceclowns.com/2020-06-10-bombshell-secret-lancet-nejm-big-pharma-criminal-enterprise.html

    https://www.journalistenwatch.com/2020/06/30/deutschland-deckmantel-toleranz/

    https://unser-mitteleuropa.com/algerische-boote-attackieren-sardinien-illegale-migranten-landen-zwischen-badegaesten-an/

    https://www.epochtimes.de/politik/welt/facebook-moderatoren-erlauben-hassreden-gegen-weisse-und-trump-unterstuetzer-a3278216.html

    https://www.journalistenwatch.com/2020/06/29/regierung-virologen-junta/

    https://nzzas.nzz.ch/amp/international/china-staatsdokumente-sollen-die-eroberung-von-europa-belegen-ld.1563550

    Die Zerstörung des Corona Hypes.
    https://www.youtube.com/watch?v=Juugv0T7inc

    https://www.meinbezirk.at/niederoesterreich/c-lokales/cochrane-studie-stellt-unzuverlaessigkeit-der-corona-antikoerper-tests-fest_a4124775

    https://telegra.ph/PCR-Ein-DNA-Test-wird-zum-Manipulationsinstrument-06-28

    https://www.welt.de/wirtschaft/article210547003/Wirecard-Insolvenz-Das-Versagen-der-Wirtschaftspruefer.html

    https://www.indiegogo.com/projects/corona-film?create_edit=true#/

    https://www.reitschuster.de/post/brutale-attacke-auf-frau-in-s-bahn-falsches-opfer

    REUPLOAD – Türkisches TV – ATV – Hollywood Trend – I
    https://m.youtube.com/watch?v=R-P8xf20uwE

    https://19vierundachtzig.com/2020/07/01/panzer-rollen-in-seattle-blm-antifa-freakshow-chaz-am-ende/

    https://www.journalistenwatch.com/2020/07/01/fahrgaeste-zugpersonal-freiwild/

    https://telegra.ph/Die-Wahrheit-%C3%BCber-Schweden-und-Covid-19-07-01

    https://mobile.twitter.com/ichbinschoener/status/1277589643177996289

    https://insideparadeplatz.ch/2020/07/01/bern-plant-still-und-leise-covid-impfzwang/

    https://19vierundachtzig.com/2020/06/30/alter-weisser-mann-wird-fast-gelyncht/
    Manche beschweren sich schon, weil ich dazu so viel poste. Ich poste sowas nicht, weil ihr nicht schon wüsstet, was passiert, sondern damit ihr es Leuten zeigen könnt, die noch im Tiefschlaf sind. Bemerkenswert an all diesen Aufnahmen ist, dass die Täter dies machen, obwohl sie WISSEN, dass sie gefilmt werden. So sicher fühlen die sich. Abseits der Kameras geht natürlich TAUSENDMAL mehr ab. Deswegen zeigen diese Videos nur einen Bruchteil des Rassenkriegs gegen Weiße. Und wer nicht aufpasst, ist bald das nächste Opfer.

    https://www.youtube.com/watch?v=R-P8xf20uwE

    https://19vierundachtzig.com/2020/06/30/wie-eingedeutschte-tuerken-notall-ueber-deutschland-denken/

    DER nächste Virus wird WIRKLICH Aufmerksamkeit erregen! Sagt Bill Gates und Lächelt!
    https://m.youtube.com/watch?v=8lNS32xC7aE

    https://www.mirror.co.uk/3am/celebrity-news/steve-bings-late-girlfriend-urged-22269473

    https://telegra.ph/Der-Betrug-beim-Fleischfabrikanten-T%C3%B6nnies-ist-aufgeflogen-06-29

    Am vazut presa din tara salivind abundent la faltul ca un abator din Germanika mult iubita a fost, spun ei, napadit de covid. Totul este o minciuna, pt ca Gates deja plateste pt fabricarea carnii sintetice, iar apoi au nevoie de asa ceva ca sa mareasca numarul celor care vor accepta vaccinul.
    Miliardarii Tönnies, patronul abatorului si Hopp sint prieteni, ultimul detinind firma CureVac, subventionata de Gates si SAP, care a facut, pt 68 de milioane de €, o aplicatie platita de guvernul german pt supravegherea populatiei. Un quartet de succes!

    https://medium.com/@JohnPospichal/questions-for-lockdown-apologists-32a9bbf2e247

    L-am mai pus inca odata, ca sa fie totul impreuna.

    https://m.focus.de/regional/hamburg/vier-richtige-und-zusatzzahl-hamburger-klinik-chef-corona-infektionsrisiko-ist-so-gross-wie-ein-gewinn-im-lotto_id_12148294.html

    https://europastatteu173048587.wordpress.com/2020/06/30/strafanzeige-gegen-angela-merkel-wegen-beteiligung-am-volkermord/

    https://www.welt.de/vermischtes/video210586747/Sexueller-Missbrauch-von-Kindern-Rund-30-Prozent-der-Tatverdaechtigen-sind-selber-noch-Kinder.html

    https://www.spiegel.de/panorama/missbrauchskomplex-bergisch-gladbach-spuren-von-mehr-als-30-000-verdaechtigen-entdeckt-a-a7dfba3b-f539-4947-b076-901d403643fb

    Germanika mult civilizata!

    https://www.businessinsider.de/tech/e-autos-schaden-der-umwelt-mehr-als-diesel-r/

    https://europastatteu173048587.wordpress.com/2020/06/29/kirchhof-prangert-merkel-als-verbrecherin-an/amp/

    https://childrenshealthdefense.org/news/italy-sold-to-big-pharma/

    https://www.dailymail.co.uk/news/article-8480689/CHOP-clean-Bulldozers-crush-camp-Seattles-cop-free-zone.html

    https://www.rt.com/usa/493068-gates-vaccine-consent-coronavirus/

  4. Mămăligi
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=43&v=XSG5BSCWjno&feature=emb_title

  5. Mi-a placut, Like 😉

  6. https://www.stiripesurse.ro/breaking-actorul-horatiu-malaele-confirmat-cu-covid-19_1509297.html

    Amintim că actorul Horaţiu Mălăele a susţinut campania de informare cu privire la riscurile pandemiei, numărăndu-se printre personalităţile care au apărut ţinând foi cu mesajele „#staiacasa” sau „staţi în casă”, alături de Gheorghe Hagi, Cristi Chivu, Gică Popescu, Ilie Năstase, Smiley şi Florin Chilian.

    Adevarat?

    Dr. Leonard Coldwell – Im Herbst beginnt alles
    https://www.bitchute.com/video/BF3YQiFIkELh/

    Dr Andrew Kaufman about exosomes and viruses in relation to ‘Covid-19’
    https://www.bitchute.com/video/lAgphylie8yL/

    Vezi ce s-a intimplat cu peste 200 de doctori care au facut studii despre exosomes!

  7. Miorița poate fi aplicată mai degrabă la Iafet sau JaPhet (jertfit) , taurul însîngerat ucis de către taurul „alb” Sem și taurul negru Ham (din visul lui Enoh-Toth-Hermes-Sarnis) instigați de nevasta lui Ham Estera-Astarteea-Iștar-Isis care în același timp era și amanta lui Sem (Sem Miriam ida) scopul complotului era aducerea la moștenire asupra Pământului , a fiului ei bastard Canaan-Nimrod-Asur-Osiris-Ra !

    Nu este DELOC o coincidență că „Miorița” și „visul lui Enoh” au extrem de multe asemănări !

    Ce este de admirat ? Doar faptul că încerci cumva să expui ADEVĂRUL , păcat însă că eviți calea REALĂ și bați apa în piuă cu fantasme jidănești în loc să urmezi calea cea DREAPTĂ ! Iafet-Poseidon-Sarmis cel Mic-Sarmoxe-Zalmoxe , a avut șapte fii printre care și Tiras Tracul-Luca-Lupul … Prima capitală a regatului lui Tiras în cadrul imperiului Sarmatic , a fost TIR pe care fiind ocupat prin uzurpare de către Nimrod-Canaan-Asur , Tiras Lupu-Vlahul a mutat-o la Tiras pol în Chersonesul Tracic … Ai indicii destule , lasă evreismele și caută ADEVĂRUL !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*
*