Radu Tudor – niciodata suspectat de inteligenta dar si astia din SRI sunt prosti facuti gramada sau…

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Motto

“Niciodata dupa 1989 serviciile secrete din Romania nu au lucrat in favoarea statului Roman.” – lt.col. Nicolae Ulieru – fost purtător de cuvînt al SRI

Niciodata, dar niciodata nu l-am suspectat de inteligenta pe Radu Tudor dar si astia din SRI sunt prosti facuti gramada sau este mai mult decat cumplit de adevarat ce spunea d.nul Ulieru.

O zi de noiembrie dimineata, in dimineata in care a fost anuntat guvernul lui, a aluia care face alba/neagra cu acte false pentru a lua case, in acea dimineata deschid televizorul pe Antena 3 si aud ca s-a hotarat componenta guvernului.

Brusc intra in direct Radu Tudor si zice cu o voce de om trezit din somn:

citez din memorie – Ministri acestui guvern sint oameni pusi exact in posturile pentru care au competenta, au o agenda reformista si o experienta relevanta pentru ministerele lor.

?!!!

Eram obisnuit deja cu tampeniile debitate de analistul militar fara armata asa ca mi-am zis ca e doar mahmur dupa o noapte de betie mai ales ca pana si eu stiam de electriciana numita la justitie, despre stagiarul de la sanatate…

Radu Tudor, un gagiu prea dornic de afirmare, prea degraba lingusitor mi-am zis. Am zambit si am schimbat postul.

Mai tarziu insa, citesc si eu ca tot omul presa pe diagonala, mai toata presa pentru a-mi face o idee cat mai buna despre ce se intampla si gasesc pe blogul lui Cristoiu urmatoarele:

Ciolos citeste lista cu miniștri. […]

Nici n-a terminat bine vorbitorul de citit lista că Divizia Presă a SRI, prin Unitățile sale de intervenție rapidă – Digi 24 și Hotnews – au și trecut la lingușirea noului Guvern.
Cristian Pantazi, locotenentul lui Dan Tapalagă, da peste margini, ca laptele în cratiță, de entuziasmul stîrnit de lista noului Guvern:
„Cei mai multi dintre ministri sint oameni pusi exact in posturile pentru care au competenta, au o agenda reformista si o experienta relevanta pentru ministerele lor.”

Imediat imi amintesc despre declaratia celui cu nevasta consilier prin Ministerul de Externe, Radu Tudor, ca despre el vorbesc si raman ului de asemanare. Practic cele doua discursuri sint identice. Si Radu Tudor si Cristian Pantazi gandesc absolut la fel.

Minunata coincidenta imi spun si gonesc gandul undeva departe.

Doua saptamani mai tarziu zap-and pe teveuri dau iar de Radu Tudor – proprietar sau fost patron de fabrica de salam pe undeva prin Constanta cu nevasta consilier pe undeva prin Ministerul de Externe.

De data asta se dezbatea subiectul tragediei din Colectiv si un fost ofiter de contrainformatii ajuns senator sau deputat ceva… tocmai avea o parere pertinenta despre lipsa de profesionalism a serviciilor secrete.

Nu, nu aveti idee despre ce a urmat… Jihadul, ploaie de pucioasa sfarainda, spume la gura, delir verbal, blesteme si inca multe, foarte multe altele ieseau pe gura lui Radu Tudor la adresa tuturor si nimanui in acelasi timp, dar mai ales impotriva celor care spun rele despre servicii…

N-am o problema cu Antena 3, asa cum n-am nici un dinte impotriva media in general. Unii isi vor patronul afara din puscarie si sint de acord cu asta. Un dosar de 3 lei facut la comanda. Altii isi vor patronul departe de puscarie si si cu asta sint de acord…

Cam asta e piata media din Romania pe scurt.

N-am o problema cu Antena 3 ziceam dar vazand spumele Radului cel Tudor degraba halitoriu de szalam productie proprie mi-am zis ca e deja mult prea mult si deci:

Radu Tudor – Hai sictir prostule.

Mai astia cu campu’ tactic in salile de judecata, ma securistilor sereisti. Pai daca stiti ca aveti trompete atat de toante macar dati-le texte diferite pentru vomitat public in media.

Faceti si voi o adunare simpla gen 1+1= …. ma rog , aici treceti ce va taie capul dar:

Mai Radu Tudor, ma suspectule de hepatita, ma galben ca lamaia ca doar asa scrie pe scutirea de la armata facuta de taica, pai ia zi ma baiete daca este adevarat de ce te tot agiti tu sa fii numit in functia de comandant al Colegiului National de Aparare? De ce din 2010 incoace, trimiti cate o “cerere” catre Primul-Ministru si Presedintele tarii (ca i-ai luat la rand pe toti) in care le soliciti – in calitatea acestora de sef si respectiv adjunct de CSAT?!

Dar cu ONG-ul SMURD care-i treaba?!

ca cica fundatia asta – care NU este SMURD! – a decontat 15 miliarde de lei pentru deplasările boşilor din conducere si uite ce conducere are:

Fundaţia pentru SMURD a decontat 15 miliarde de lei pentru deplasările boşilor din conducere

Articol preluat din Dezvaluiri.ro

Cei care au crezut că ajută SMURD şi-au luat ţeapă

smurd%20site%201

Fundaţia creată în 2006 de medicul Raed Arafat este, probabil, cel mai cunoscut ONG din România. Susţinută de nenumărate campanii media, popularitatea fundaţiei a sporit, traducându-se în sume importante de bani, donate de românii ce credeau că, în acest fel, susţin dezvoltarea SMURD. Din păcate, însă, aşa cum arătam în articole publicate anterior, fundaţia a pus importante sume de bani deoparte.
În acest articol vă vom arăta cum sume uriaşe, din fondurile fundaţiei, au fost sifonate către membrii conducerii fundaţiei. Astfel, deşi, oficial, toată activitatea acestui ONG se bazează pe voluntariat, miliarde de lei au fost cheltuite pentru deplasările lui Raed Arafat şi ale celorlalţi şefi ai fundaţiei. Iar asta, bineînţeles, este justificarea oficială a acestor cheltuieli…
În ultimii ani, Fundaţia pentru SMURD a încercat să mimeze transparenţa în cheltuirea fondurilor încredinţate de populaţie.
Un raport de activitate acoperind anul 2010 şi parţial anul 2011 a fost postat pe site. Acest demers, care era menit să lămurească scopurile în care au fost cheltuiţi banii fundaţiei, nu a reuşit decât să ridice şi mai multe semne de întrebare.

Un articol de Răzvan PETRE

Voluntariat, până la proba contrarieOficial, Fundaţia pentru SMURD (FpSMURD) funcţionează pe bază de voluntariat.
Mitul voluntariatul învâluie întreaga istorie SMURD, pornind de la anii în care medicul Arafat mergea la intervenţii cu maşina proprie, şi până în zilele noastre.
La fundaţie, nimeni nu primeşte salariu. Nu sunt raportaţi angajaţi, iar salariul directorului executiv este plătit, potrivit declaraţiilor de pe site-ul fundaţiei, de către compania E.ON România, într-un cont separat. O sumă modică este plătită pentru contabilitatea fundaţiei (FpSMURD nu are contabil propriu, iar lipsa activităţilor economice presupune un volum minim de muncă).
Conform declaraţiilor din Statut, dar şi de pe site-ul Fundaţiei, membrii în organele de conducere nu sunt retribuiţi, iar „singurele costuri care pot fi preluate de fundatie sunt cele de deplasare si cazare ale unui membru al boardului”.Discrepanţe în raportFaptul că sunt singure nu face însă ca aceste costuri să fie şi mici! Ca dovadă stă raportul pe anul 2011, în care oameni de la FpSMURD fac greşeala să alăture cheltuielile raportate contabil cu suma totală plătită pentru proiectele de îmbunătăţire a activităţii Serviciului de Urgenţă. Astfel, la începutul lui iunie 2011, fundaţia făcuse deja plăţi pe proiecte în valoare de  2.180.028 RON. În acelaşi timp, însă, cheltuielile din bilanţul contabil se cifrau la 2.423.952 RON. Rezultă o diferenţă de aproape 244.000 RON – 11% din totalul cheltuielilor – bani care ieşiseră din contul FpSMURD, fără a fi folosiţi pentru ambulanţe, aparatură, sau instruirea personalului.O treime din banii pe 2010 – cheltuieli de deplasare!Şi mai spectaculoasă e situaţia cheltuielilor pe anul 2010. La final de an, FpSMURD a raportat cheltuieli de 4.388.967 RON. Prin comparaţie, pentru proiectele de susţinere a Serviciului Mobil de Urgenţă, fuseseră plătiţi doar 3.076.343. Rezultă o diferenţă halucinantă de peste 13 miliarde de lei vechi, care au fost sifonaţi din conturile fundaţiei.
Să recapitulăm: FpSMURD nu are angajaţi; sediul ei se găseşte în incinta spitalului din Târgu Mureş – unde cheltuielile de chirie (în cazul în care există!) ar trebui să fie simbolice; fundaţia plăteşte servicii de contabilitate care, ţinând cont de volumul de lucru şi de specificul contabilităţii pentru ONG-uri, nu pot să înghită mai mult de cîteva sute de lei, lunar; singura cheltuială eligibilă este decontarea transportului şi cazării membrilor consiliului director al fundaţiei.
Aşadar, grosul celor 13 miliarde de lei vechi au mers direct în buzunarele conducerii Fundaţiei pentru SMURD, cu titlul de decontare a cheltuielilor de deplasare.
Ca să vă daţi seama ce înseamnă această sumă, vă prezentăm o aritmetică simplă: Se ia în calcul un autoturism Dacia Logan, consumul mediu al acestuia şi preţul combustibilului în decembrie 2010.
Cu cele 13 miliarde de lei, fundaţia medicului Arafat ar fi putut achiziţiona autoturismul, l-ar fi putut umple cu 5 membri ai Consiliului Director şi ar fi putut face drumul de la Pământ la Lună şi înapoi. Nu o dată, ci de de 6 ori…Şmecherii cu banii donaţi de populaţie

În 2010, FpSMURD s-a lăudat cu o sumă de aproape 5 milioane de RON, colectată prin campania „2% pentru SMURD”, din donaţiile pe care cetăţenii români le-au redirecţionat din impozitul pe venituri. Comparativ, firmele care au sponsorizat fundaţia în 2010 au dat acesteia o sumă mult mai mică – doar circa 200.000 RON. În acel an, ca pe toată durata funcţionării acestei fundaţii, cetăţenul român simplu a rămas principalul sponsor, care a donat sume importante de bani, cu credinţa că aceştia vor folosi perfecţionării SMURD. Iată, însă, că peste 1,3 milioane RON – adică 30% din cheltuielile fundaţiei – au ajuns în altă parte!Cine sunt beneficiarii decontărilorAşa cum prezentam şi în alte articole, din conducerea Fundaţiei pentru SMURD fac parte o serie întreagă de personaje care nu au nimic de-a face cu domeniul medicinei, darămite cu cel al medicinei de urgenţă.
Pe listă figurează, la loc de cinste, Emil Hurezeanu, directorul Realitatea TV şi cunoscut realizator de talk-show-uri.
Tot din aceeaşi zonă vine şi Radu Tudor, analist pe probleme politice şi militare, invitat al multor posturi tv.
Mergând spre zona divertismentului, o regăsim în conducerea FpSMURD pe Mihaela Rădulescu (sărită din schemă în raportul pe 2010, dar figurând în alte acte).
Alături de ei, mai figurează în conducerea FpSMURD directorul Companiei E.ON (sponsor constant al fundaţiei, inclusiv cu suma de bani iniţială, cu care a fost constituită aceasta).
Un alt nume interesant, asupra căruia vom reveni în articole viitoare, este cel al lui Adrian Diţă – şeful unei companii de management cu ramificaţii în media şi zona transporturilor şi fost manager la Vodafone România.
Ca vicepreşedinte al fundaţiei figurează generalul Vladimir Secară (şef al IGSU pe vremea constituirii FpSMURD), iar preşedintele şi, deopotrivă, cel mai cunoscut promotor al imaginii FpSMURD, este actualul ministru al Sănătăţii – Raed Arafat.SMURD se întreabă: „Unde se duc banii Fundaţiei?”Pe parcursul documentării seriei de articole despre Fundaţia pentru SMURD, am contactat oficialii IGSU, dar şi mai multe Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă.
După ce am lămurit aspectele care ne interesau, am avut surprinderea să constatăm că nici măcar reprezentanţii acestor structuri nu au idee care sunt căile întortocheate pe care se distribuie banii FpSMURD.
Reprezentanţi de diferite ranguri ai mai multor Inspectorate (în structura şi în curtea cărora funcţionează SMURD) ne-au mărturisit că au văzut şi ei raportul fundaţiei şi că nu înţeleg de ce nu au fost cheltuiţi toţi banii încasaţi.
Mai mult, în câteva locuri ni s-a povestit despre proiecte depuse la FpSMURD pentru achiziţionarea de echipamente, sau pentru dotarea unor centre de instruire a paramedicilor SMURD, proiecte care nu au fost finanţate de Fundaţie nici în ziua de azi.
Asta în timp ce, aşa cum am scris mai sus, Fundaţia avea bani pentru alte daraveri…Ba Radu Tudor, hai sictir prostule!

Radu Tudor confirma: I s-a propus sa fie sef la Colegiul National de Aparare

de Livia Stroie
Joi, 26 Februarie 2009

Radu-Tudor-confirma--I-s-a-propus-sa-fie-sef-la-Colegiul-National-de-ApararePSD l-ar putea propune pe analistul militar Radu Tudor pentru sefia Colegiului National de Aparare, functie vacanta dupa ce Iulian Fota a fost numit consilier prezidential pentru aparare.

Radu Tudor a confirmat pentru Ziare.com ca i-a fost facuta propunerea din partea PSD, insa a precizat ca inca nu a acceptat functia.

“Sunt onorat ca s-au gandit la mine, eu sunt absolvent al Colegiului National de Aparare, seria a IV-a, in 1995, si mi-am continuat studiile in domeniul apararii.

Este si domeniul meu de specializare ca jurnalist. Nu am dat inca un raspuns insa pot sa spun ca este cea mai interesanta si mai importanta institutie din tara in domeniu”, a declarat Radu Tudor, pentru Ziare.com.

Radu Tudor este analist militar si politic, corespondent Jane’s Defence Weekly in Romania si colaborator Antena 3.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Share

Leave a Reply

google-site-verification: googleef27190359465e71.html