Ungurii ca ungurii dar tiganii-s majoritari pana una alta.

Florin Chilian/ iulie 6, 2019/ Blog, Editoriale/ 1 comments

DILEMA ZILEI - TIGAN - UNGUR

DILEMA ZILEI – TIGAN – UNGUR

Bine ma…
E bine si cu maghiara dar nu e mai ok cu limba rromani?!
Ungurii ca ungurii dar tiganii-s majoritari pana una alta.
Unii mai zic ca s-or intelege ei intre ei daca tot se trag din aceleasi parti ale lumilor asiatice cu soare rasare, iurte si caluti mici dar iuti.
Cand zic tigan nu sunt rasist absolut deloc, numai cănitul ala la cap de Petre Roman cu idiotenia lui de lege a Romilor ne pune in situatia de a nu ne mai deosebi ca acronim international al statului ROMania de ROMul populatiei rromani. Uite asa a ajuns ca toti romanii sa fie romi… Tigani de fapt.

Un idiot Petre si Roman asta dar si noi avem muci in loc de coloana vertebrala ca neam…

Pâna una alta in spanacul ala de Constitutie scrie in cinstea impaiatului de la Cotroceni si ghinion numit la art 13:
Sau o fi un blat intre veorica si robotul de bucatarie pt ca acesta sa respinga legea si sa mai creasca in sondaje pentru viitoarele alegeri prezidentiale, castigand astfel voturlie ardelenilor si ale celor din vestul tarii?!
Pe astia ii pot banui relaxat de absolut orice magarie.

Deci la cifra 13 scrie:

“Art. 13 – Limba oficială
În România, limba oficială este limba română.”

Am primit un mesaj si il dau mai departe pt ca Veorica…

“DIN NOU LA BUCUREȘTI! STOP UDMR! Alertă MAXIMĂ, DISTRIBUIȚI, căci timpul e scurt!
DUMINICĂ, 7 iulie, ora 17, MITING în fața GUVERNULUI împotriva impunerii de către UDMR ca limba maghiară să devină a doua limbă oficială în statul român! Protestul organizat de Asociația Calea Neamului s-a decis în ședința Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita si Mureș, în urma situației create de presiunile exercitate asupra Guvernului de către UDMR, Kelemen Hunor cerând primului ministru să modifice Codul Administrativ, proaspăt adoptat prin Ordonanță de Urgență (încă nepublicat în Monitorul Oficial), după legea votată anul trecut de parlament dar respinsă de CCR.
Fraților, atacul liderilor UDMR asupra statului si poporului român este fără precedent! Vor să ne ia Crucile de pe mormintele Eroilor nostri de la Valea Uzului, vor Cheile Bicazului din Neamț, ne-au luat prin retrocedări ilegale mii de hectare de pământ si pădure, sute de clădiri din centrele marilor orașe, Ungaria tranzactionează gazul din Marea Neagră ca la ea acasă, iar acum vor să ne ia Limba Română ca unică limbă oficială în statul român! Trebuie să spunem odată pentru totdeauna: STOP UNGARIA în ROMÂNIA! STOP pretențiilor aberante ale UDMR! STOP santajului pe care această formațiune îl exercită de aproape 30 de ani încoace asupra tuturor guvernelor României!
Chemăm alături de noi pe toți românii care s-au săturat de această stare de fapt, pe toți acei care vor să fie Pavăză pentru frații lor de sânge si credință din Ardeal, cei mai afectați de legea Codului Administrativ. Obligativitatea folosirii limbii maghiare se va extinde de la nivel local (primării, consilii locale si județene), la nivel CENTRAL, anume în Prefecturi si deconcentrate.
NO, GATA, NO, HAI!

DILEMA ZILEI – TIGAN – UNGUR

SÂMBĂTĂ, MARTIE 30, 2013  DRAGOS GROS 

DILEMA ZILEI - TIGAN - UNGUR

DILEMA ZILEI – TIGAN – UNGUR

Prima “lemă”: În toate limbile europene, “ungur” se spune.. “ungur” (hongrois, hungarian, ungherese etc.). Doar în română se spune… “maghiar”, de parcă fostul imperiu s-ar fi numit Austro-maghiar. A doua “lemă”: în toate limbile europene, ţiganul se numeşte “ţigan” (gypsy, gitane, gitano, zingaro etc.), doar în limba română (ţară care recunoaşte minorităţile naţionale, nu ca Franţa), ţiganului i se spune “român de etnie romă”; adică ţiganul din Spania (şi Spania are mai mulţi ţigani decât România) se numeşte “spaniol de etnie romă”? Fireşte că nu. Ceva nu se potriveşte pe la Parlament şi pe la Academia Română; nu că ar fi vreo mare diferenţă politică între ele.

Share this Post

1 Comment

  1. Ce sa facem, asta e situatia… daca cei capabili pleaca afara, maine poimaine vom importa 2-3 milioane de pakistanezi sau vietnamezi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*