Site icon Florin Chilian

Romania sub ape – Holzindustrie Schweighofer sa traiasca!

Trebuie să fim conştienţi că un brad controlează o tonă de apă, tăierea a 300 de brazi înseamnă 300 de tone de apă care vor ajunge într-o albie şi vor lua o casă.

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer sa traiasca!

Romania sub ape – Holzindustrie Schweighofer sa traiasca!

Pentru a compensa pierderea de copaci din ultimul deceniu ar trebui să plantăm 130 de milioane de hectare (sau 1.3 milioane de km patrati), o suprafaţă egală cu cea a Peru.

·       Acoperirea a 130 de milioane de hectare ar presupune plantarea a aproximativ 14 miliarde de copaci pe an, timp de 10 ani. Aceasta ar însemna că fiecare persoană să planteze şi să îngrijescă doi copaci în fiecare an.

·       Tăierea unui brad durează un minut, dar ca să ajungă la maturitate, bradului îi sunt necesari 60-80 de ani.

·       La plantarea unui hectar de pădure se folosesc 8000 de puieţi, iar până la vârsta de exploatare mai rămân doar 600 de exemplare.

·       Un hectar de padure de conifere captează anual 50 tone de dioxid de carbon şi eliberează, în acelaşi timp, 25-30 tone de oxigen.

·       Vara, un singur hectar de pădure „înghite” o cantitate de dioxid de carbon egală cu cea eliminată în acelaşi timp de 200 de persoane.

·       Un fag înalt de 25 de metri, cu diametrul coroanei de 15 metri produce într-o singură oră necesarul de oxigen al unui om pentru trei zile (adică 1,7 kilograme de oxigen).

·       Anual, pe Glob, covorul vegetal (păduri, culturi agricole, ierburi) eliberează peste 23 de miliarde de tone de oxigen. Peste 60% din această cantitate este produsă de păduri.

·       Un metru pătrat de muşchi de pădure reţine 5 litri de apă

Romania sub ape – Holzindustrie Schweighofer sa traiasca!

Exit mobile version