Simona Halep

Simona Halep

Bravo Simona Halep! Bravo România!
„Serios?!
Da, s-a auzit imnul României la Roland Garros dar pentru asta mai degrabă „Multumim, Simona!” De ce „Bravo Romania”??
A explodat Facebooku` cu „Mândru de Simona, mândru că sunt roman!” Nu mai știe românu` săracu` cum să se lipeasca și el de o fărâmă din celebritatea fetei ăsteia care s-a rupt cu munca!
Și de ce ai fi mândru, române? Ce ai făcut tu pentru succesul ei? Ce a făcut România esențial pentru succesul ei?? Ai fost tu acolo când a căzut? Ai fost tu acolo când a plâns și i s-a prăbușit lumea? ai fost tu acolo zi de zi să te lupți cu frica, cu îndoiala, cu neîncrederea?
Dar România, acum?!… De ce?
Oare chiar atât de orbi am ajuns de nu mai realizăm că „sistemul” nostru chiar nu produce valori ci le omoară din fașă??Sau le alungă din țară definitiv!
Din contră, tot succesul Simonei stă tocmai în îndepărtarea la timp de Romania, de sistemul ăsta bolnav care știe doar sa dea la gioale si, dupa ce ai reușit singur cu sacrificii imense, să te pupe slugarnic în fund! Simona a reușit fiind susținută de sistemul „de afară”, cu antrenor „de afară”, cu valorile „de afară”, cu companiile „de afară” si mai ales cu mentalitate „de afară”!Romania ce a făcut?? A dat Like si a comentat? da, la asta se pricepe Romania, să dea Like! Am ajuns o populatie de Likeri si comentaci care se pricep la toate dar când e de făcut ceva esențial- pauză!

Cei care reușesc prin merit și valoare o fac cu sacrificii imense și un stres pe măsură din lupta continuă tocmai cu sistemul care ar trebui să îi încurajeze și susțină! Și aici nu vorbesc doar de instituții și politicieni ci de noi toți ca societate! Noi, care ne otrăvim zilnic cu negativism și limitări, cu orgolii puerile si invidii penibile, cu frustrări nerezolvate și vise neîmplinite!

Și atunci de ce să spui „bravo România?” Doar pentru că cel care a reușit are nume românesc? E plin de nume românești respectate afară care nu vor sa audă de România, oare de ce? Da, potențial există dar nu ajunge, dacă nu construim în jurul lui un sistem care să îl valorifice! Că nu e nelimitat! Așa cum spunea și profesorul Doru Pop în „Romania ne-resetabila”, ne-am cam atins limitele factorului uman, golindu-ne de modele si uite așa ne-am umplut până peste cap de mediocritate într-o continuă domnie a neamului prost!

Da, bucură-te pentru Simona, române, dar nu iți asuma niciun merit! Da, Bravo Simona, pentru muncă și curaj și determinare! Iar tu, Românie, poate înveți odată să iți descoperi și încurajezi „Simonele” , că altfel rămâi doar un aplaudac singur, trist și fără rost!” – Flavius Buzila – Trupa Hara